luni, 18 mai 2009

Coaliţie? Ei aş!

Băsescu va decide abia în septembrie dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al României. Cel puţin aşa a declarat duminică seara, la Realitatea TV. În caz că renunţă, zice tot el, va ieşi cu totul şi din viaţa politică. Nu de alta, dar orice „rol” ar mai putea sa primească ar fi inferior celui de şef al statului.

Calcul făcut la rece pe baza unei analize pertinente şi realiste, avînd la baza şi felul în care îl percepe poporul? Orgoliu? Şi-a „făcut suma”? Altceva? Oricum ar fi, daca declaraţia se transforma în realitate nu contează. Ce este cu adevărat important încă se vorbeşte doar pe la colţuri.

Pentru că nu există cu adevărat alternativă, iar candidatul PSD, Mircea Geoană are şanse infime să ocupe fotoliul de la Cotroceni, imediat după anunţarea rezultatelor de la prezidenţiale, România va fi, din nou, condusă, de un partid unic.

Adica DA. PSD va fi debarcat de la guvernare, iar la cîrma ţării va rămîne doar PD-L.Chit că, acelaşi actual preşedinte susţine că varianta de rezervă pentru cadidatura la Preşedinţie este Emil Boc. Vă daţi seama cîte emoţii mai au de îndurat portocaliii pînă în septembrie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu