duminică, 24 mai 2009

Cine se ştie fără pată…

… să arunce primul cu piatra, zice un precept biblic. Nu, nu am citit Biblia pe de-antregul niciodată. Dar cum in viaţa de zi cu zi există o serie de trimiteri la „cartea de căpătîi”, ştiu o mulţime de percepte biblice. Cele mai multe, după părerea mea, ţin de bun simţ, nu de cele sfinte şi dacă ai un dram de civilizaţie le vei respecta oricum. Ce te faci însă în cazurile, tot mai dese (am eu impresia), cînd trebuie să aplici regula „fă ce zice popa, nu ce face el”?

De ce spun asta? E relativ simplu. Practic, deşi religia ar trebui să se ocupe numai de cele sfinte şi de mîntuirea sufletelor, cel puţin în România nu pare să mai existe ceva important în care -mai ales BOR-, să nu-şi fi „băgat coada”. Că este vorba despre manualele pentru elevi pline de inepţii, despre revendicări imobiliare şi alte afaceri, despre funcţii şi decizii politice, despre preoţi ce precurvesc ori fac vrăjitorii… Ptiu drace! Piei Satană!

Privind lucrurile din altă perspectivă, pesemne viaţa bisericească e tare plictisitoare. Poate că de-aia au simţit popii nevoia să-şi bage nasul şi în noul Cod penal. Mai la vedere doar în partea care se referă la viaţa sexuală. Adică, au zis ei, prin luna aprilie, că cel mai bine ar fi să se interyică avortul prin lege.

După mintea lor nu ajunge că avem aproape două generaţii de decreţei de pe vremea cînd femeile erau obligate să facă prunci. Nu contează nici faptul că, din cauza sărăciei zilnic sunt abandonaţi oficial copii cărora părinţii nu mai au ce să le dea de mîncare, pe altele îi omoară mamele imediat după ce le-au dat viaţă, în timp ce mii de alţi copii rămîn în aşa-zisa grijă a bunicilor, rudelor sau vecinilor, pentru că părinţii, mînaţi de aceeaşi devastatoare sărăcie, au plecat să cîştige un ban la dracu-n praznic.

Acum, trecînd peste aceste considerente sociale, considerente care nu sunt singurele demne de luat în seamă, am să mă raliez şi eu părerii unui cititor, părere ce a fost exprimată pe site-ul cotidianului Gardianul la vremea cînd a apărut materialul cu tema „Biserica ar vrea ca noul Cod penal sa interzica avortul”.

Iată ce scria la vremea respectivă omul „pricinos”

"De ce dementii care cer legalizarea prostitutiei ii numesc pe tinerii nascuti in vremea lui Ceausescu "decretei" ? Si cum se vor numi copii nascuti , daca biserica va interzice avortul ? In prezent, biserica nu ingroapa cu ritual religios copii care mor fara a fi botezati si impartasisti; cum vor "boteza" preotii avorornii ? Cum se poate elibera certificat de deces daca nu exista certificat de nastere ? Toate aceste idiotenii sint posibile pt ca maimutele creationiste ilogice au ajuns sa faca legile in Romania ! O tempora, o mores, spuneau strabunii nostri, prevazind decaderea spiritula actuala, care a cuprins Romania!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu