miercuri, 25 februarie 2009

Unde-i lege(a)?

Ce-i de facut?

Ce-i de facut cind afli ca magistratul Dana Grosu, de la Judecatoria sectorului 5, a pus in libertate un violator recidivist pe considerentul ca nu prezinta pericol social?

Ce-i de facut cind medicii legisti inventeaza, contra cost, tot felul de boli cu nume simandicoase pentru a-i ajuta pe infractori sa scape de puscarie?

Ce-i de facut cind magistratii dovedesc intransigenta totala si aplica pedepse maxime pentru fapte minore sau in cazul celor fara bani, dar gasesc diverse portite pentru a-i lasa in libertate pe cei care au?

Ce-i de facut cind politistii si procurorii nu sint in stare sa adune destule dovezi ca membrii clanului Preda sint infractori notorii si foarte violenti, iar din lipsa acestor dovezi respectivii sint lasati in libertate? Dar, la fel de bine, ce-i de facut cind vezi ca nici unul dintre politisti nu-si aminteste ca Bogdan Oprea, patronul de la BGS, are la activ mai multe scandaluri publice cu grad de pericol social ridicat, iar printre faptele lui "de vitejie" se afla si asmutirea unor cini ucigasi (BGS are asa ceva in dotare)asupra unor oameni nevinovati? Iar exemplul i-a fost urmat de citiva angajati care au asmutit alt ciine ucigas asupra unei femei care a refuzat sa se lase violata?

Ce-i de facut cind vezi ca politistii aresteaza doi "suspecti" pentru jaful armat, soldat cu morti, de la Brasov, dar cind ii acuza se bazeaza doar pe supozitii? Ce-i de facut cind IGP iti da comunicat ca "din cauza ineficientei manageriale in acest caz, sefului de Inspectorat i-au incetat raporturile de serviciu cu Ministerul",iar citeva ore mai tirziu acelasi sef declara public si cit se poate de serios ca si-a dat demisia de onoare. Si tot acelasi sef, adauga, in cadrul aceleiasi declaratii, ca va cere pensionarea cu incepere de la 1 martie 2009. Ce sa intelegi si ce-i de facut intr-un asemenea caz?

Ce-i de facut daca s-au gasit niste oameni cu initiativa care aduna semnaturi pentru initierea unui proiect de lege care sa prevada inchisoare pe viata pentru criminali? Adica de ce ar trebui ca cei din "clasa muncitoare", care si asa platessc o serie de taxe aberante, sa-i intretina zeci de ani cu harna si cazare pe niste nenorociti? Nu ar fi mai ieftin un glont?

Un comentariu:

  1. Ce este de facut?
    Iti spun eu ce ar trebui facut: VARIANTA 1->TRASI PE ROATA IN PIATA PUBLICA.
    VARIANTA 2->TRASI IN TEAPA IN PIATA PUBLICA

    IN AMANDOUA CAZURILE LASATI SA PUTREZEASCA!

    RăspundețiȘtergere