vineri, 13 februarie 2009

Militienii lui Gorbunov

“Unii iau grade, altii iau fapta si fac puscarie” spunea ieri Serghei Gorbunov, barbatul acuzat pentru omorul de la casa de schimb valutar din Brasov.
Si mai spunea despre presiunile facute asupra lui de catre anchetatori pentru a recunoaste ca e vinovat (adica voiau ca el « sa ia fapta », cum se spune in limbajul specific).

Iar eu il cred. Nu numai pentru ca nu exista dovezi, sau cel putin indicii temeinice, ca sa folosesc si eu limbajul de specialitate, ca el ar fi participat macar la fapta. Ba dimpotriva. Dar politistii brasoveni si-au dat in petec de mult prea multe ori.

Au facut-o in urma cu vreo patru ani cind l-au arestat pe un tinar pentru ademenirea unei minore sub 14 ani, pe care a violat-o si apoi a omorit-o. Cadavrul victimei nu a fost descoperit… Si nici nu avea cum. Dupa sapte luni de cind tinarul minca turtoi cu gust de zabrele pe baza « dovezilor » adunate de politisti, fata - care plecase de-acasa de buna voie, minata de nevoia dragostei trupesti -, a revenit la casa parinteasca. Si a povestit ca nici macar nu-l cunostea pe cel din puscarie.

A venit, cam in aceeasi perioada, rindul bucuresteanului arestat si tinut mai multi ani prin temnitele patriei, pentru uciderea celor doua farmaciste din Brasov. Anul trecut s-a dovedit fara putinta de tagada ca bucuresteanul este nevinovat. Politistii inca nu stiu cine e faptasul.

Intre cele doua cazuri a mai fost unul. Atunci a fost vorba despre disparitia unui copil. Acuzat de rapire, pedofilie si omor a fost un vecin de scara. Dupa citeva luni trupul neinsufletit al copilului a fost gasit in curtea unei ferme din apropiere. La data cind s-a semnalat disparitia, copilul inca era ascuns in subsolul tehnic al blocului in care locuia. Politisitii au cautat si acolo, dar… nu l-au gasit. In alta ordine de idei, nu vecinul de scara era faptasul.

A urmat cazul care a facut cea mai mare voga : Elodia. Nu bag mina in foc ca se va putea contabiliza vreodata cu exactitate citi bani, combustibil, masini, forte de ordine, dar mai ales cita energie umana s-a cheltuit in cautarea avocatei. Dar aici autoritatile au zbircit-o rau de tot ! Nu aveau probe, nu aveau cadavru, nu aveau nimic - nimicuta, dar nu au ezitat sa-l aresteze, CHIAR DE DOUA ORI ! pe sotul ei, politistul Cristian Cioaca, pentru omor. Iar Elodia abia acum, adica pe 12 februarie 2009, a fost declarata, official, disparuta.

Si-atunci sa nu-l crezi pe Gorbunov?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu