sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Miting degeaba

O buna amica, Mariana Duma, trimite, asa cum ii sta in obicei cind este vorba despre lucruri importante, mass - comunicat.

"Apel catre cetatenii RESPONSABILI ai Romaniei: 1. Protest împotriva Hotărârii de Guvern nr. 1566/15.12.2008 privind noile paşapoarte ce conţin cipuri cu date biometrice ! 2. Protest împotriva Legii nr. 298/2008 privind înregistrarea comunicaţiilor ! Primul miting va avea loc în ziua de duminică, 01.02.2009, între orele 12.30 si 14.30, în Bucureşti, la poalele Dealului Mitropoliei, dinspre Piaţa Unirii. Cel de-al doilea miting va avea loc în ziua de miercuri, 04.02.2009, între orele 12.30 si 14.30, în Bucureşti, Piaţa Victoriei - în faţa sediului Guvernului României. Asteptam sprijinul si participarea tuturor organizatiilor si persoanelor care doresc sa se implice in acest demers. Va rugam, dati mai departe mesajul".

Trec peste pleonasmul "protestul impotriva", ca oricum nu-i apartine.

Problema vine de la temele mitingului: pasapoartele biometrice si supravegherea permanenta a cetatenilor.

Asta cu supravegherea pare idee desprinsa din filmele SF, dar la cit de inventiv este romanul, precis va gasi mai multe cai sa o fenteze. Ce nu inteleg eu este necesitatea unei astfel de reglementari legale, cita vreme explicatia oficiala este ca autoritatile vor sa ne fereasca de teroristi, dar SRI, institutia abilitata in acest sens, pastreaza nivelul de alerta terorista pe albastru de nici nu mai tin minte citi ani. Concluzia? E o mare gogorita, pe care nenenea guvernantii isi imagineaza ca o vom inghiti.

Acum, daca e sa vorbim despre pasapoarte, situatia e mult mai grava. "Intimplator" eu am sesizat nu faptul ca ar fi o probelema sa-mi fie luate nu stiu ce amprente, ADN sau cine mai stie ce pentru identificare, ci marile magarii care se pot face prin introducerea acestui tip de pasapoarte.

Am purtat o corespondenta "spornica", in paralel, cu Guvernul, cu RAAPPS, cu Ministerul de Externe si cu cel de Interne, cu Pasapoartele, ba chiar am avut o intilnire cu fostul secretar general al Guvernului, Gabriel Berca.

Pentru inceput am publicat un material in Gardianul si am aratat cit de mari sint porcariile referitoare ala aceste pasapoarte. Am mai aratat si faptul ca prin mutarea lor din "gradina" RAAAPPS in cea a Imprimeriilor Nationale, conduse de eternul si "necesarul" Dan Docan, se creaza conditii pentru matrapazlicuri de anvergura. Apoi... a trebuit sa pun stop-joc. Docan, sau cine o fi fost, l-a sunat pe unul dintre sefutii de la ziar si i-a cerut sa-mi dea restrictie la subiect. (Deh, asta-i libertatea presei!).

De ce s-o fi speriat nea Docan, ce stie ca as fi putut sa aflu, n-am idee. 9Dar promit sa reiau investigatia).

Sigur e, insa, ca nici mama lui de miting nu va determina autoritatile statului sa renunte la aceste masuri. Adica nici cea cu pasapoartele (apropo, eu care nu am
pasaport, dar stiu ca in UE pot circula fara, pentru ce tari ar trebui sa mi-l fac?), dar cu atit mai putin la cea cu supravegherea permanenta.

P.S.
Oare supraveghetorii s-or fi masturba si ei daca, "din intimplare" dau peste conversatia dintre doi amanti care nu au avut timp sau conditii sa se vada macar pentru una scurta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu