sâmbătă, 20 decembrie 2008

Surprize surprinzatoare

Inca unul... Sper sa va placa :)

Pentru cei care inca nu au aflat, Romania va avea un premier venit de pe alta planeta. Sau cel putin de pe alt continent. Altfel nu se explica surpriza pe care Emil Boc a incercat-o vineri, la intalnirea cu reprezentantii patronatelor si ai sindicatelor.
“Am aflat faptul ca astazi sunt situatii in care nu se platesc alocatiile pentru copii, pensile si salariile din diverse sectoare bugetare, pentru ca este o lipsa de resurse in Trezorerie”, a declarat premierul lui Basescu.
Unde o fi fost el in ultimele luni, luni in care criza economica a facut ravagii in intreaga lume? Cum se face ca pana acum “habar nu avea” ca milioane de romani nu mai au un loc de munca din cauza ca zilnic sunt cateva sute de firme care dau faliment, ca nu exista saptamana fara proteste de strada a sute de reprezentanti ai unui sector bugetar?
Unde o fi fost Emil Boc in toata aceasta vreme de n-a aflat realitatile inconjuratoare? Ori, poate, sefia PD - L, lupta pentru putere si naveta permanenta intre Cluj si Bucuresti nu i-au mai dat ragaz sa afle pe ce lume traieste?
Ar fi bine de stiut, daca lucrurile stau asa, cu ce argumente l-a convins seful de la Cotroceni sa accepte postul refuzat de Stolojan. I-o fi promis o prima grasa de instalare, al 13 - lea salariu si bonus special de Craciun? Sau - daca ne gandim la toate promisiunile de natura fiscala facute de Boc in ultima vreme -, cel mai probabil Traian Basescu i-a jurat pe Biblie, Coran si Talmud ca aduce un camion cu bani de-acasa, pentru ca cel mai scund dintre ministri sa-I imparta in stanga si-n dreapta, dupa pofta inimii si pe masura promisiunilor facute.
Putin probabil ca Presedintele sa-i fi facut ultima dintre promisiuni. Nu de alta, dar la sfarsitul intalnirii, Emil Boc le-a dat o veste proasta liderilor de sindicat si ai patronatelor: promisiunile nu au cum sa fie respectate.”Dupa ce vom ajunge la Palatul Victoria, odata ce vedem situatia reala a vistieriei tarii, vom analiza situatia si vom lua deciziile cele mai bune pentru a raspunde nevoilor romanilor si pentru a tine cont de contextul crizei econimice”.
Cum nimeni nu ar putea sa rezolve toate gaurile negre din economia romaneasca, cel mai probabil Emil Boc nu va da vina pe lipsa de sustinere a Marinarului, nici pe propria incompetenta, ci pe greaua mostenire lasata de Guvernul Tariceanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu