joi, 18 decembrie 2008

Calitatea conteaza

Si editorialul de azi.

Cine a cedat, cine s-a impus, nici nu mai conteaza. Oricat ai vrea, nu exista cale sa impaci toate orgoliile si pretentiile.
Dar o precizare venita la vremea potrivita poate safie importanta.
S-a vazut si pe 19 decembrie, cand cele doua partide care vrand -nevrand au trebuit sa se infrateasca, au anuntat noul Cabinet.
Cu nume surpriza si nu prea. Insa avand in spate declaratia dinainte cu o zi a lui Geoana, care spunea ca la desemnarea noilor ministri se va tine cont de calitatile umane.
Si uite - asa ne-am ales cu un Guvern format din oameni cumsecade. Si cum sa nu fie cumsecade? N-am auzit despre niciunul ca ar fi dat in cap la lume, ca ar fi facut cine stie ce traznai.
Dar nici n-am auzit sa fie profesionisti in domeniile pe care urmeaza sa le pastoreasca.
A, ca unii dintre ei au mai ocupat exact aceleasi fotolii? Cum ar fi Ecaterina Andronescu, la Educatie, de exemplu? Exista vreo realizare sau reforma facuta de distinsa si buna doamna care sa faca iar Invatamantul romanesc renumit? Nu, dar n-are relevanta. Important e ca are calitati umane.
Tot calitati umane are si Radu Berceanu, care, si el, a mai fost la Transporturi. E adevarat ca pe vremuri s-a ocupat de constructii, dar sub atenta indrumare a capitanului de cursa lunga, nu numai ca invatat ce si cum cu drumurile, pe mare, prin aer si pe uscat, insa stie si care sunt oamenii buni pentru ministerul de resort. Deci si el e un om de calitate.
Cum de calitate sunt si cei doi Sarbu, de la Munca si de la Agricultura. Ca ambele ministere sunt in pragul colapsului? Un singur om nu poate sa produca dezastre de proportii. Iar un ministru este, pana la urma, doar un om. Deci nu este rau. Prin urmare este bun.
Mai sunt si alti oameni buni?
Mai sunt. Iar in scurta vreme Emil Boc va avea ocazia sa constate cat de bun este fiecare dintre oamenii cu ajutorul carora va trebui sa gaseasca solutii la caruta de probleme ale tarii…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu