luni, 6 octombrie 2008

Academicienii ii taie pe economisti

Societatea civila protesteaza cum poate. Iar atunci cind protestatarii sunt intelectuali protesteaza in scris. Ori macar trag semnalul de alarma. Pentru ca vad, probabil, mai limpede. Pentru ca lor le pasa mai mult de ce ein jurul lor si,-poate o sa fiu acuzata ca folosesc vorbe mari-, de tarisoara asta. Pentru ca lor ar putea sa le pese mai putin de orgoliile politice si de apropiatele alegeri, in schimb sa se prieapa ceva mai bine la calcule.

Si tocmai pentru ca par a se pricepe la calcule, dar au si gandire de bun simt, au gasit cu cale sa-i scrie Presedintelui. Pentru a-i cere sa revada cit de realista este cresterea salaraiilor pentru profesori, crestere promisa de parlamentarii "economisti". Atentie, semnalul de alarma il trage chiar un profesor. Adica un academician:prof.univ.dr. Gheorghe Boldur Lăţescu – Academia de Studii Economice Bucureşti.

Iar academicianul isi aminteste, pesemne vorba din batrini care zice ca "asa-i lumea/din bucati/dai la unu'/asteapta toti".

"Domnului Preşedinte al României - Traian Băsescu


Recenta lege privind majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50% a fost votată în unanimitate în Parlament şi trimisă Preşedintelui României pentru promulgare. Imediat după votare, diferite categorii de bugetari au solicitat majorări salariale.
Suntem convinşi, Domnule Preşedinte, că intuiţi imensul pericol ce se poate abate asupra ţării dacă legea va fi promulgată şi aplicată: se va produce creşterea nepermisă a deficitului bugetar, o inflaţie catastrofală, precum şi nerespectarea obligaţiilor luate de România în cadrul Uniunii Europene, cu consecinţe politice şi economice dezastruoase.
Profund îngrijoraţi de această situaţie şi convinşi că sentimentele dvs patriotice prevalează asupra unor raţiuni trecătoare, vă solicităm să retrimiteţi legea în Parlament spre reexaminare, adresându-vă tototdată naţiunii pentru a explica motivele gestului dvs".
Viitorul României depinde de decizia ce-o veţi lua. Avem credinţa că veţi convinge Parlamentul şi sindicatele să nu persevereze într-o direcţie profund dăunătoare pentru naţiune.

6 octombrie 2008".

Iar demersul este sprijinit de aproape 30 de asociatii si organizatii nonguvernamentale.

Eu ma intreb doar atat: o avea timp Presedintele sa citeasca cele citeva rinduri? Si daca da, e vreo sansa sa tina seama de ele?

Nu de alta, dar EXACT aceiasi reprezentanti ai societatii civile si-au pus de mai multe ori in ultimii patru ani sperantele in ajutorul prezidential, dar pina acum totul a fost in van.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu