vineri, 5 decembrie 2008

Vai mamicuta lor

Au votat si acum isi dau cu pumnii in cap. Au votat cu minuta lor legea votului uninominal. Si au pritocit-o pina s-a ales praful. Doar - doar or scoate inca un mandat. Pentru ca e bine in Parlamnet, nu-i asa?

Chiar, de ce s-or bate atit de tare citeva sute de oameni sa ajunga acolo? De ce naibilui cheltuie sute de mii sau chiar milioane de euro pe asa-zise campanii electorale, daca tot nu stiu cu ce se maninca activitatea de parlamentar?

De ce zic asta? Cred ca e simplu. Pe unul macar nu l-am auzit in campanie ca va face o lege, oricare, si se va bate pentru ea. Nu. Toti au venit cu proiecte edilitar - administrative, de puteai sa juri ca e campania pentru alegerea primarului...

Dar... passons. Atit au stiut, atit au facut. Ce nu inteleg e de ce se agita atit de rau ca nu si-au pastrat fotoliile. De ce pling de sare camasa de pe ei si tipa din toti bojocii ca legea e nedreapta? Nu ei au votat-o?

Dar exista si o parte amuzanta, cel putin pentru mine, in toata nebunia asta. De cind au aflat ca n-au iesit, nici ca se mai aproie de Parlament. Ca si cum palatul lui Ceausescu ar fi ciumat. Nu ca n-au mai venit la ultimele sedinte si astfel au ramas legi nevotate. Dar n-au venit nici macar sa-si goleasca birourile.

Or vrea sa lase totul mostenire urmasilor, urmasilor lor? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu