sâmbătă, 24 octombrie 2009

Nesimţirea poartă numele Alex Mircea (Athenaisradio)

Una dintre marile probleme ale comunicării electronice este SPAM-ul. Acel mesaj nesolicitat primit pe email, fie direct ca SPAM, fie între mesajele “valabile”. Pentru că numărul celor care practică acest sistem în speranţa că vor cîştiga noi clienţi a crescut considerabil, autorităţile române au început să aplice -timid, ce-i drept-, sancţiuni. Problema a intrat şi în vizorul judecătorilor. Dar, cel puţin deocamdată, asta nu pare să producă cine ştie ce impresie. Sau nu oricui. Unul dintre cei care nu se “lasă speriaţi” este un anume Alex Mircea, pompos şi manelistic (după părerea mea) autointitulat “Alex din România”.
Nu ştiu de unde o avea acest Alex Mircea adresa mea de mail. Cert e că în urmă cu multe luni, cînd mi-a trmis prima invitaţie să-l ascult la Athenaisradio, m-am bucurat pentru el. Am zis: “Iată un om creativ”. Pentru că şi-a făcut blog-radio. Imediat după ce l-am deschis am avut un recul. Grafica site-ului e înfiorătoare. Am trecut peste şi am căutat calitate în conţinut… NIMIC! PRAF ŞI PULBERE! VARZĂ! Sau cum oţi mai fi vrînd să-i spuneţi. Am decis că nu mă interesează şi am crezut că aici s-a terminat.
Ei aş! Omul (pentru că din fotografie reiese că e biped) a continuat să mă invite, tot prin email, să mă alătur emisiunilor lui. O dată, de două ori, de nu mai ştiu cite. Într-o zi, cînd deja am zis că şi pentru gradul meu de toleranţă e mai mult decît se cuvine, i-am raspuns. L-am felicitat pentru inţiativă, i-am explicat că-i înţeleg dorinţa de autopromovare, dar cum pe mine nu mă interesează oferta lui, l-am rugat să mă şteargă din baza de date. Ce naivă am fost!
A continuat să-mi scrie… M-am supărat de-a dreptul şi i-am scris iar. Că mă voi adresa autorităţilor dacă îmi mai trimite mesaje nesolicitate. O vreme am crezut că asta l-a convins. Iar m-am înşelat.
Azi mi-a scris din nou să-i ascult naiba ştie ce porcărie.

Hai cu mine şi alătură-te pe EMISIUNI REALIZATE SI PREZENTATE DE ALEX DIN ROMANIA pe ATHENAISRADIO !
Samedi 24 Octobre 2009 11h19mn 41s
De:
"ALEX MIRCEA"
Ajouter l'expéditeur dans les contacts
À:
"talidacovaci@yahoo.com"
ATHENAISRADIO

ALEX MIRCEA
ALEX MIRCEA ţi-a trimis o invitaţie să te alături la EMISIUNI REALIZATE SI PREZENTATE DE ALEX DIN ROMANIA pe ATHENAISRADIO



Ştiind că are şi o secţiune numită chat, m-am gîndit să intru acolo să-I adresez rugămintea de a mă “ierta” de mesajele lui. Abia acum a venit partea dramatică. Ca niciunde altundeva, ca să intri aici pe chat trebuie să-ţi faci cont cu o adresă de mail validă. Pasul următor, după ce ai prmit confirmarea (ţineti-vă bine) este să ţi se ceară date personale. E drept că poţi să faci la fel ca mine şi să dai unele false, dar din partea lor tot încălcare a legii rămîne!


Ajouter un drapeau à ce mail
Verifică adresa ta e-mail în ATHENAISRADIO
Samedi 24 Octobre 2009 11h37mn 17s
De:
"ATHENAISRADIO"
Ajouter l'expéditeur dans les contacts
À:
"talidacovaci@yahoo.com"
Salut,

Înainte de a te putea conecta la ATHENAISRADIO, trebuie să verificăm adresa ta e-mail.
Confirmă adresa e-mail cu un clic pe linkul de mai jos:

http://athenaisradio.ning.com/?vkey=MzI0MzQ4ODpFVjo3MzYzNTc3MA__x

ATHENAISRADIO


Creare profil
Încă un pas: spune-le celor din ATHENAISRADIO mai multe despre tine însuţi. Întrebările marcate cu un lacăt sunt private şi pot fiind văzute doar de către administratorii de reţea.
* indică o întrebare solicitată
Nume complet *

Fotografie Profil
Încarcă o fotografie (GIF, JPG sau PNG; maximum 10 MO)


Sex
Masculin Feminin Nu afişa
Ţară

Varsta


Şi dacă vă imaginaţi că am scăpat de bomboana de pe colivă vă înşelaţi cel puţin la fel de tare ca mine. NU există opţiune de dezactivare a contului, iar pe mail am început să fiu bombardată cu mesaje de la “fanii” acestui aşa - zis post de radio.

Vă rog, ştie cineva o soluţie ca să scap definitiv de toată porcăria asta? Mulţumesc.

5 comentarii:

  1. Shit, no.
    Doar să te adresezi autorităţilor, mai ales că sunt sigur că nu dispune de o licenţă de procesare a datelor cu caracter personal. Iar datele cerute de el pot fi considerate unele cu caracter personal. Cam asta este, din nefericire, una din puţinele variante cu care poţi pune la un punct un jeg cibernetic.

    RăspundețiȘtergere
  2. athenasradio@yahoo.fr26 octombrie 2009 la 10:40

    Sint Elena Mezin acuzatiile dv poarta amprenta calomniei.Vaa duc la cunostinta ca pagina radio ATHENAIS ESTE ASOCIATA retelei Ning
    retea SOCIALA . Este eronata informatia dv, deci nu Athenaisradio va cere informatiile ci reteaua sociala ning
    , o alta informatie eronata este si faptul ca nu aveti posibilitatea sa va suprimati profilul , in reateaua ning scrie foarte clar , doriti sa suprimati acest profil.Depinde doar de dv daca doriti sa va inscrieti, sa ramineti ,sau sa va suprimati.VA ROG IN MOD RESPECTUOS SA INCETATI ACUZATIIILE NEFONDATE.
    Problemele dv personale cu ALEX VA INVIT SA LE REGLATI IN PRIVAT FARA A
    IMPLICA NUMELE RADIO.
    Cu atit mai mult ca sinteti si dv moderatoare radio consider ca este lipsita de eleganta interventia dv .

    Cordial Elena Mezin

    RăspundețiȘtergere
  3. Suprinzator este si faptul ca nu permiteti comentarile fara aprobare , asta spune mult .Va doresc o zi buna .

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna..eu sunt Florenta, cea pe care ai rugat-o sambata cand eram in emisie la Athenais radio sa ii transmit lui Alex mesajul tau....
    Am facut-o...

    Nu ma asteptam sa incepi cu o critica urata despre pagina noastra de pe ning....cu acest articol
    Datele cerute nu sunt de noi puse, ci de reteaua NING...deci nu ne apartine aceasta retea...

    Eu am fost politicoasa si ti-am indeplinit dorinta imediat de a transmite acel mesaj....
    Ti-am scris politicos si ti-am promis ca transmit acel mesaj....
    Daca ai ceva cu Alex de "impartit" puteai sa o faci in privat...si nu sa ne critici pe noi toti( asa reiese din articolul tau postat aici)...
    M-au intristat teribil aceste cuvinte urate facute postului nostru de radio...incepand cu grafica si continutul site-ului....
    Nu ne cunosti, sunt sigura ca nici nu ne-ai ascultat..dar ne-ai criticat urat....
    Crezi ca ai procedat corect fata de director- fondator Elena Mezin si de mine si de ceilalti colegi ai mei?

    RăspundețiȘtergere
  5. Din capul locului imi cer scuze persoanelor pe care, fara voie, le-am tirit in aceasta poveste sordida.
    Asa cum am aratat si in materialul publicat, i-am scris de mai multe ori pe mail lui Alex Mircea rugindu-l sa-mi stearga adresa din baza lui de date, dar fara rezultat.
    Am sperat ca daca intru pe chat, cu un nick si atit, am sa gasesc o sectiune "privat" in care sa-i pot transmite rugamintea mea. Ce a urmat, am scris deja.
    Tot ce am facut eu a fost sa caut o cale de aparare impotriva agresivitatii lui. Probabil ca nu sint singura cu care procedeaza astfel? Nu sinteti de parere ca ar trebui sa va indreptati supararea mai curind catre el pentru ca, in mod constient sau nu, implica si radioul in situatii "delicate"?

    RăspundețiȘtergere